'EL REY' Mediapro prepara la 'The Crown' espanyola sobre la figura de Joan Carles I

Portada del llibre de Pilar Eyre, 'Yo el Rey'

El creador de 'El Ministerio del Tiempo' farà una adaptació per a la televisió del llibre de Pilar Eyre 'Yo, el Rey'

La monarquia espanyola tindrà la seva 'The Crown'. The Mediapro Studio i el creador de 'El Ministerio del Tiempo' i 'Isabel', Javier Olivares, estan preparant una sèrie sobre el reinat de Joan Carles I. 'El Rey', serà el títol de la ficció que estarà basada en el llibre "Yo, Rey", escrit per Pilar Eyre, una de les periodistes amb més informació de la casa Reial espanyola. Segons ha avançat 'El País', la sèrie tindrà 3 temporades amb entre 10 i 12 capítols, que narraran la història de Joan Carles I i el seu regnat en tres actes: "una ascensió que va ser molt dura, un auge en el qual tots els espanyols érem joancarlistes i un xoc final, en constatar el que no vam voler veure", segons explica Olivares.

Les polèmiques al voltant de la figura de Joan Carles i la seva marxa als Emirats Àrabs han estat claus en el naixement del projecte. "Els últims esdeveniments al voltant de la seva figura han contribuït al fet que hi hagi un interès encara més divers i transversal del que tenia abans, quan només era una figura institucional", diu Javier Pons, codirector de televisió de The Mediapro Studio i director de Globomedia.

La periodista Pilar Eyre va publicar l'any 2020 un llibre biogràfic sobre el rei emèrit i Olivares es va acabar decidint per traslladar-ho a la pantalla: "Em vaig trobar una mina d'or a les seves pàgines". El llibre repassa la seva infantesa durant l'exili, la relació amb el seu pare Joan de Borbó i els seus primers contactes amb Franco. "Reflecteix aquell intent de mantenir un nivell de vida que ja no podien tenir i el seu terror absolut a la misèria, fet que explica moltes coses".

La 1a temporada durarà fins a la mort de Franco, la segona abordarà l'època d'esplendor del qui va ser rei i la tercera serà l'ocàs de la seva figura i els seus escàndols fiscals. Els casos de les suposades amants només apareixeran les que estan documentades com el cas de Bárbara Rey o Corinna Larsen. També tindran presència els problemes matrimonials amb Sofía i la seva mala relació amb Letizia Ortiz. El repartiment que encara està per definir, anirà a càrrec del director de càsting Luis San Narciso. En una entrevista aquest dilluns a RAC1, Pilar Eyre, ha apostat per l'actor Maxi Iglesias per interpretar a Joan Carles en la primera temporada

ETIQUETES:

Deixa un comentari