El 'FAQS' renova i tornarà al setembre a TV3

'FAQS' (TV3)

L'últim programa de la temporada aconsegueix 172.000 espectadors i un 13,4% de quota

El "Preguntes freqüents" de TV3 ha resolt la incògnita que planejava sobre la seva continuïtat: el programa tornarà el dissabte 4 de setembre amb una nova temporada.

Els convidats del darrer programa, van ser David Madí, la mà dreta d'Artur Mas fins al 2010; Oriol Mitjà i Daniel Prieto-Alhambra, epidemiòlegs; Helena Legido-Quigley, investigadora en salut pública; Clara Prats, investigadora del grup BIOCOM, i Maria Gordillo i Pol Serena, dos ciutadans als quals es demanen penes de presó per participar en protestes pel 8M i el judici del procés.

Així doncs, després de setmanes de negociacions en què TV3 es resistia a signar la renovació del programa, segons havíem pogut confirmar de fonts de l'equip del 'FAQS', finalment la cadena va cedir i va apostar per la seva continuïtat. La mateixa presentadora, Cristina Puig, va llançar un contundent missatge només començar: "Em sap greu pels que potser no volien que tornéssim, però tornarem el 4 de setembre". Qui no seguirà al programa serà un dels seus millors periodistes, Miquel Sabe que es va acomiadar, després de formar-ne part des de l'inici: "Ha estat un honor formar part d'aquest equip", va dir Sabe en el seu darrer directe des de la platja de Barcelona.

Sabe, però no marxa gaire lluny, Ricard Ustrell el vol al seu equip i a partir del 30 d'agost formarà part de l'equip del 'Planta Baixa' que tornarà amb moltes novetats.

Qui tampoc va faltar al darrer 'FAQS' abans de les vacances d'estiu, va ser la periodista Pilar Rahola, que va revelar que aquest any també faria la famosa paella, tot i que en un indret que no serà Cadaqués. Però la imatge de la nit va ser un vídeo que es va emetre de la col·laboradora fent la 'croqueta'. Va ser durant la gravació del gag que va preparar el programa per acomiadar la temporada amb alguns dels seus convidats i col·laboradors. Entre d'altres, unes convidades molt especials: 'Les Teresines', la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el dirigent de Ciutadans Carlos Carrizosa o el mateix Oriol Mitjà.

Una audiència a la baixa

L'audiència mitjana d'aquesta temporada ha estat de 259.000 espectadors i una quota del 14,7%, per sota de les xifres de l'any passat (293.000 espectadors i un 16.5%). El programa d'aquest dissabte 17 de juliol va liderar la nit tot i fer un modest 13'4% i 172.000 espectadors de mitjana. L'etapa de Cristina Puig al capdavant de l'espai dels dissabtes a TV3, fa temps que acusa un cert desgast, tot i que encara es manté com l'espai més vist de de la majoria de dissabtes. El seu polèmic relleu al lloc de Laura Rosel, per fer un 'suposat' gir cap a l'entreteniment, que mai no va arribar, no ha servit per revifar l'audiència.

Però Rosel no va ser la primera presentadora, abans Ricard, Ustrell, ara al 'Planta Baixa', va conduir la primera etapa del 'FAQS' amb una audiència mitjana de 460.000 espectadors i un 18,7% de quota. Laura Rosel va tenir 336.000 espectadors i un 19,4% de gener a juliol del 2018 i de setembre a desembre un 18,8%. El màxim històric d'audiència es va produir el 24 de març de 2018, amb 520.000 espectadors i un 28,2%, amb l'empresonament de Jordi Turull, Carme Forcadell, Josep Rull, Dolors Bassa i Raül Romeva

ETIQUETES:

Deixa un comentari