L'Arnau guanya la final entre catalans a 'Masterchef 9'

Arnau, guanyador de 'Masterchef 9' (RTVE)

El de Barcelona va superar a Meri amb un menú basat en els seus orígens i va endur-se els 100.000 euros del premi

La novena edició de 'Masterchef', va celebrar la seva final aquest dimarts 13 de juliol. Meri, Fran, Arnau i María van ser els quatre finalistes que van haver de lluitar per fer-se amb l'anhelada victòria i guanyar els 100.000 euros del premi. "Ha estat el nivell culinari més alt de la nostra història, una edició molt renyida per a ells i molt complicada per a nosaltres" van dir els membres del jurat abans de donar a conèixer el nom del guanyador. Després d'un emocionant duel entre catalans, protagonitzat per l'Arnau i la Meri, el programa va proclamar guanyador a l'Arnau. Un aspirant que va arribar al concurs honorant els seus 8 cognoms catalans: París Masip Tarrès Olivet Abelló Marçà Olivet, i que va dedicar un plat a cadascun d'ells al menú del duel final titulat 'Orígen'.

Arnau, emociona en la primera prova

A la primera prova per accedir a la jaqueta de duelista, els aspirants van haver de seguir el cuinat del xef català Ricard Martinez, de l'Espai Sucre. Els 4 finalistes van haver de reproduir unes postres de 12 elaboracions. Fran i María van començar força atabalats i preguntant als seus companys i Meri va cremar el sucre però va seguir endavant. "M'ha encantat veure a aquesta nova Meri, que no s'enfonsa i tira endavant", va dir Samantha Vallejo-Najera a la catalana, que tot i no tenir tots els ingredients, va sorprendre pel seu bon gust i presentació. Arnau, va dedicar el seu plat als seus pares, per la seva actitud de lluita contra el càncer. El resultat va deixar meravellat al membres del jurat: "ets el primer duelista de la nit".

Fran i María, es queden a les portes

El segon cuinat per aconseguir passar a la final es va disputar a Guipúscoa, al museu a l'aire lliure de Chillida Leku, on van haver d'elaborar 6sis plats del xef Eneko Atxa. Meri va escollir uns pèsols llàgrima i una 'cuajada' de postres, Fran va triar unes ostres i unes kokotxes i María va haver de fer un pastís de tòfona i carn d'olla. Pepe Rodríguez va assenyalar els "errors" de Fran, que s'havia mostrat molt nerviós i el va situar com a quart classificat de l'edició. Maria va ser la segona en escoltar la valoració del jurat i Jordi Cruz en va destacar la gran dificultat dels seus plats i com havia aconseguit superar amb èxit. Per últim, Meri, es va endur els millors elogis a la seva bona feina i actitud. La catalana va ser l'escollida per al duel final i per tant, María va quedar en tercer lloc.

Duel final entre catalans

Meri i Arnau van haver de presentar un menú format per un entrant, un plat principal i unes postres. A la valoració final, a més del jurat habitual, també hi havia el xef Dabiz Muñoz. Meri va fer una sopa de ceba amb crema de formatge, un caneló de plat amb esferes i mató amb confitura de roses. Arnau va triar una coca de recapte amb albergínia rostida, un mar i muntanya de colomí i gambots i una crema catalana en textures.

Al tast del jurat, Jordi cruz va voler destacar que "Heu fet dos menús dignes de la final, que parlen de les vostres arrels i de la vostra evolució". Però només un podia guanyar i Pepe va revelar per qui s'havien decantat: "El guanyador de la novena edició de 'Masterchef' és Arnau!". El català va mostrar-se entusiasmat: "És un somni no sé ni el que sento", va dir Arnau. A més dels 100.000 euros del premi, el guanyador també tindrà el seu propi llibre de receptes.

ETIQUETES:

Deixa un comentari