CARA A CARA Lydia Lozano i Kiko Hernández demanen perdó públicament a Rocío Carrasco

Rocío Carrasco y Lydia Lozano cara a cara (Tele 5)

Personalitats i familiars van voler enviar el seu missatge de suport a la filla de 'la més gran', com la ministra d'Igualtat, Irene Montero, o el germà de Pedro Carrasco

Per David Montufo

'Rocío, contar la verdad para seguir viva' va arribar al seu final aquest dimecres amb una entrevista, en directe, amb la protagonista de la docusèrie a plató. Rocío va rebre nombrosos missatges de familiars i personalitats molt diverses del país, entre els quals va destacar el testimoni d'una excompanya de col·legi. També, es va retrobar amb Lydia Lozano i Kiko Hernández, que han estat molt durs amb ella durant els darrers anys i es van mostrar molt penedits.

Retrobament dels eurovisius que han posat veu a la docusèrie

La nit va començar amb un emotiu discurs de Carlota Corredera que, un cop més, va sentenciar als negacionistes de la violència de gènere i del testimoni de Rocío Carrasco. Però va ser l'actuació de Gjon's Tears que, amb el tema 'Tout l'Univers', va posar to a l'arribada de Rocío Carrasco als estudis de 'Mediaset'. Va ser un moment ple d'emoció, i és que el tema de Gjon's Tears ha format part de la banda sonora de la docusèrie. Mentre cantava des d'un dels terrats dels estudis del grup audiovisual, es van projectar imatges de la vida de Rocío Carrasco.

Va ser minuts després, quan Blas Cantó va posar veu a 'Como una ola', de la gran Rocío Jurado, mentre Rocío Carrasco va fer la seva entrada al plató. Aquest moment es va viure amb molta emoció, però també va haver-hi moment per a l'humor, quan Carlota Corredera va fer referència al moviment que va haver a Twitter perquè fos Rocío Carrasco qui donés els punts d'Eurovisió en representació d'Espanya. Blas Cantó va aprofitar el moment per treure ferro a l'assumpte: "Per donar-me 6 punts…".

Però el moment va culminar amb la connexió de Barbara Pravi, la representant de França a Eurovisió d'aquest any, que també ha posat veu a la docusèrie. La cantant no va poder venir a Espanya perquè estava malalta, però sí va voler connectar-se des de casa. Va ser un moment molt especial, en què els tres eurovisius, es retrobaven per donar el seu suport a Rocío Carrasco, amb molt bona sintonia entre ells.

De Mercedes Milà a Irene Montero, entre les que van mostrar el seu suport

Rocío Carrasco va rebre, en directe, missatges de diverses personalitats i rostres coneguts del nostre país. Va ser molt significatiu que la docusèrie finalitzés com va començar, amb l'adhesió de periodistes, actrius i polítiques, entre altres. Gairebé totes coincidien en una cosa, i és la valentia de Rocío Carrasco, per posar veu a la seva història, i per donar veu a moltes dones que s'han sentit identificades amb el seu testimoni.

El primer missatge va ser el d'Adriana Lastra, portaveu del PSOE al Congrés, que va reconèixer la valentia de Rociíto: "És molt important el que has fet. La teva història és la de moltes persones, i tu has posat veu. A totes les dones que ens escolten, els vull dir que demanin ajuda. Vull reconèixer la teva valentia". Però no va ser l'única política en dedicar-li unes paraules, perquè Irene Montero, Ministra d'Igualtat, també va enviar un vídeo en que va reconèixer que tenia el repte de millorar la gestió de casos com aquest: "Vull agrair que hagis tingut la valentia d'explicar-nos la teva història, i hagi servit com a reconstrucció pròpia, i moltes s'hagin sentit identificades. Per mi, com a ministra d'Igualtat, és un repte seguir millorant i veure on fallem".

Però també van estar presents periodistes i actrius, com Carme Chaparro, que va reconèixer la valentia de Rocío Carrasco, Itziar Castro, Lucia Etxebarría, Melani Oliveras o Mercedes Milá, que es va mostrar molt propera al testimoni de la filla de Rocío Jurado: "Valent, Rocío. Et sento tan a prop amb aquest extraordinari documental que podria tenir la sensació que t'estic parlant als ulls".

Però, sense dubte, el testimoni que va ser més emocionant va ser el de Marieta, excompanya de l'escola de Rocío Carrasco i psicòloga de l'associació M.A.M.I., que malauradament està vivint una situació similar a la de Rocío: "Qui m'havia de dir a mi que aquesta companya de col·legi acabaria narrant la història de la meva vida. D'aquestes ales que portes tatuades, algunes de les seves plomes s'han quedat amb nosaltres i ens empenyen i ens donen forces per lluitar contra aquesta xacra social". A més a més, va reconèixer que el seu testimoni era essencial per moltes víctimes de violència de gènere: "No és que siguis bona mare, és que ets una gran mare. Perquè les grans mares mai es posen per davant dels seus fills. Som mares i els hem d'educar, no som col·legues d'ells. Ens has donat una força setmanal, encara que amb el Lexatin a la mà". I, també, li va voler transmetre que no està sola: "Abans tenies a la teva família, però ara tens a tot un col·lectiu al teu darrera. Ha estat la millor campanya contra la violència vicaria". La connexió va acabar amb el possible futur retrobament entre elles, quan Marieta es trobi en condicions de tornar a fer vida normal: "Espero el dia que pugui tornar a Madrid i ens puguem retrobar".

Lydia Lozano: "Mai vaig pensar que fos una dona manipulable"

Un dels principals moments de la nit va ser el retrobament entre Lydia Lozano i Rocío Carrasco. Les dues havien estat amigues en el passat, gràcies a l'estret contacte entre Lozano i Rocío Jurado. Però durant tots aquests anys, la periodista ha estat recolzant a Antonio David, un fet que va sorprendre a la filla de Rocío Jurado, i a qui Lydia li va reconèixer que havia estat manipulada. "Mai vaig pensar que fos una dona manipulable, però donat compte que sí", va dir Lozano reconeixent el seu error.

Durant la conversa entre Carrasco y Lydia, va aparèixer una informació que havia tingut lloc en una festa de la productora del programa. Rocío Carrasco havia intentat donar la seva versió a la col·laboradora de 'Sálvame', però Lydia va reconèixer que, en aquell moment, no se la va creure. Lozano li va preguntar per què no li va treure la bena dels ulls, i Rocío li va respondre que, a sobre, no la culpés a ella de la seva decisió. Rocío, també va afegir que si no l'havia cregut en aquell moment, encara menys ho hagués fet abans. La col·laboradora de 'Sálvame', finalment va acabar demanant perdó per aquests anys.

Els tiets de Rocío Carrasco es posicionen públicament

Un dels moments més emocionants de la nit, que també va tenir un punt d'humor, va ser la connexió amb uns tiets de Rocío Carrasco, que van mostrar el seu recolzament a la filla de Rocío Jurado. La seva tieta es va posicionar públicament, i va confessar que sí se la creia: "Jo sí crec en les teves llàgrimes. El que has de fer és deixar de treure llàgrimes i somriure. Vull que tornis a ser la noia aquella de 12 i 13 anys que tenia un somriure als llavis".

També, van voler aprofitar per deixar clar que Rocío Carrasco sí té família que l'estima i que es troba al seu costat: "Vull que sàpiga la gent que tu sí tens una família", va dir el tiet de Rocío. A més a més, va voler afegir que, davant les declaracions d'algunes persones: "Rocío mai ha parlat malament del seu pare. Va exposar uns problemes i una altra persona els va tirar per terra. Ni jo estic d'acord ni ningú de la meva família". La seva tieta també va voler aprofitar per trencar el gel i, davant la negativa d'anar a 'Sálvame', tal i com li va proposar Carlota Corredera, va tirar d'anècdotes. La presentadora i ella hvien estat molt properes el dia de la boda entre Rocío Carrasco i Fidel Albiac.

Kiko Hernández: "Ni he estat un bon professional ni he sigut bona persona"

La nit també va tenir lloc perquè un Kiko Hernández penedit li dirigís unes paraules amb sentiment a Rocío Carrasco: "Et demano perdó per tot el que he dit de tu". A més a més, va voler afegir que estava al seu costat: "Jo avui vull dir-te que sí et crec. Ni he estat un bon professional, ni he sigut bona persona anomenant-te 'mala mare'. Et vull demanar, penedit i avergonyit, perdó".

El col·laborador televisiu també va voler preguntar-li perquè mai l'havia demandat, després de tot el que ha dit durant anys d'ella. Rocío Carrasco va sorprendre a Hernández amb la seva explicació: "perquè has tingut a un àngel al teu costat". Kiko Hernández va assegurar que l'àngel era Belén Rodríguez, i Rocío Carrasco li va dir que, tot i les coses que havia dit d'ella, sabia que tenia un gran cor i que algun dia s'adonaria de la realitat.

ETIQUETES:

Deixa un comentari