MONARQUIA RETRATADA TV3 troba un testimoni que revela com el rei emèrit rebia diners de règims totalitaris

30 Minuts (TV3)

El '30 Minuts' emetrà el reportatge "La corona retratada", on examinarà a la monarquia espanyola amb Pilar Eyre i Jaime Peñafiel

Com és que s'ha arribat fins aquí? El retrat que s'havia fet de la corona en els últims 40 anys mostrava la realitat? O estava tot preparat per amagar-la? Què van fer els mitjans de comunicació? Per què no ho van aturar els governs? I la justícia? Aquestes són algunes de les preguntes que TV3, mirarà de respondre aquest diumenge a les 22h, al "30 minuts" amb el reportatge"La corona retratada". Una investigació que mostrarà com es va crear un sistema que deixava total llibertat d'actuació a Joan Carles de Borbó i la seva família, una impunitat que ha portat a la situació actual.

Ha canviat alguna cosa des que Felip VI va ser proclamat cap d'Estat, fa gairebé set anys? Es podria repetir la situació? Continuen l'opacitat i el silenci imposat entorn de la casa reial? Sabem, per exemple, de quins diners disposa la casa reial i què en fa?

El reportatge "La corona retratada" ha tingut accés a un testimoni directe de com Joan Carles rebia diners en les seves visites a països amb règims totalitaris. També ha pogut comprovar com algunes institucions públiques catalanes no van dubtar a fer aportacions milionàries a activitats relacionades amb la família del rei Joan Carles. Entre els entrevistats hi haurà persones que van viure alguns episodis d'aquella època i també catedràtics de dret, periodistes com Jaime Peñafiel i Pilar Eyre i sociòlegs. Els responsables del programa, han explicat a 'El Món de la Tele', com "molts protagonistes han preferit no sortir".

"Que el rei tenia diners a Suïssa ho sabia tothom, sobretot els polítics, alguns dels quals van ajudar-lo a repatriar diners quan ho va necessitar. No m'obligueu a explicar el que no vull explicar", revela Peñafiel, periodista i cronista real. El polític vasc, Iñaki Anasagasti, explica com a tots els intents de preguntar al Congrés sobre la Casa Reial, han fracassat: "Em deien: el rei és inviolable, llegeix-te la Constitució".

L'equip del programa, ha passat per Catalunya, Mallorca, Astúries, Madrid, Sevilla, Bilbao, Luxemburg i Suïssa per retratar la Corona.

ETIQUETES:

Deixa un comentari