2a temporada de 'Merlí. Sapere Aude': La maduresa d'un Pol Rubio que afronta la complexitat de la vida

Carlos Cuevas a "Merlí. Sapere Aude"

Analitzem els nous capítols i els seus protagonistes sense espòilers i avancem en exclusiva talls inèdits

La sèrie d'èxit original de TV3, que ara produeix Movistar+, 'Merlí. Sapere Aude', ja té data de retorn. L'spin off de Merlí, torna el 2 d'abril amb la segona temporada que continuarà amb Carlos Cuevas (Pol Rubio) i María Pujalte (María Bolaño) com a protagonistes. Són 8 capítols d'uns 45 minuts de durada i que porten moltes novetats.

Des que vam descobrir al xul·lesc Pol Rubio, a l'Institut Àngel Guimerà, que ens hi vam enganxar. La seva peculiar relació amb el Bruno, va regalar-nos un personatge que donava visibilitat al col·lectiu homosexual i bisexual. Ara, un Pol molt més madur i amb un protagonisme total, deixa enrere al Bruno, per iniciar una nova relació amb un noi més gran que ell. Es tracta de l'encarregat de restaurar el paranimf de la universitat per a qui sent una atracció màxima. Però no tot serà fàcil, un antic conegut, li donarà una notícia que impactarà en la seva vida i determinarà la trama.


La dificultat d'arribar a la maduresa

El Pol ja no és aquell adolescent que experimentava a les festes de l'institut, ara ja sap què vol i què li agrada. Però l'etapa adulta implica dificultats i superar complexes. La relació amb el seu pare serà determinant i veurem a un Alfonso que deixa de ser un vell rondinaire, per intentar comprendre al seu fill. El pare del Pol és un dels grans papers dels nous episodis amb moments molt emotius i de superació personal.

El bar Satanassa, on els tabús no existeixen

'El nou Satanassa' és el local d'ambient on tothom hi és benvingut. Una realitat poc vista al nostre país i que suposa una alenada d'aire fresc. Per al Pol, tot i ser un entorn desconegut, se l'acabarà fent seu. Al bar, coneixerem al seu propietari, en Dino (Eusebio Poncela), un home que ha viscut la vida amb plenitud i serà un referent per al Pol i un alliberament per a la Bolaño. La figura del Dino farà veure al Pol, que la vida continua malgrat tot.

L'Axel fa oblidar l'absència del Bruno

Si a la primera temporada ja vam veure un David Solans (Bruno) que perdia pes, ara directament no hi serà. Va ser el propi Solans qui va decidir abandonar el projecte. L'Axel (Jordi Coll), ocupa el buit del Bruno amb una personalitat totalment diferent, però amb una maduresa i un físic que enganxen al Pol. És un personatge que ens agradaria veure com evoluciona en una 3a temporada, però tot apunta que la sèrie posarà punt i final amb les noves entregues.

La soledat del Rai i la revolució de l'Oti

El Rai comença amb mal peu el semestre perquè la Minerva no ha tornat de l'Argentina i se sent descol·locat i distant amb seus companys. Tenir diners no ho és tot i es farà més evident que mai i sinó que li preguntin a la seva mare, la Vicky. A la banda oposada hi ha l'Oti, que apareix sense complexes i amb ganes d'experimentar.

La Bolaño més protagonista i vital

María Bolaño, la professora de filosofia que tenia el difícil repte de substituir a Merlí Bergeron, és l'altra gran protagonista al costat del Pol. Continua lluitant per superar la seva addicció a l'alcohol amb la ironia que la caracteritza i que la fan brillar. Tot i això, continua sentint-se sola i no acaba de trobar el seu lloc. La mala relació amb la Sílvia i amb la seva filla, només amaguen enveja que s'acaba esfumant. Com el Pol, vol trobar la felicitat i l'aparició del propietari del Bar Satanassa i el propi Pol esdevenen fonamentals.

ETIQUETES:

Deixa un comentari